JOG.történet - Az MTA–ELTE Jogtörténeti Kutatócsoport blogja

 

Üdvözöljük az MTA–ELTE Jogtörténeti Kutatócsoport (ELKH) blogján!

 

A JOG.történet blog rövidebb terjedelmű, tradicionális formában lábjegyzetelt írások szerzői számára kínál megjelenési lehetőséget. Az egyes bejegyzések aktuális kérdések jogtörténeti vonatkozásait mutatják be. Jelen blog emellett platformot kínál az MTA–ELTE Jogtörténeti Kutatócsoport tagjai, együttműködő kutatói illetve a jogtörténet művelői számára kutatási részeredményeiket ismertetésére.

A JOG.történet blog az MTA–ELTE Jogtörténeti Kutatócsoport elektronikus úton rendszeresen megjelenő, tudományos kiadványa. A szerkesztőbizottság a kutatócsoport tagjaiból áll. A bejegyzések megjelenésüket megelőzően lektorálásra kerülnek.

Az egyes írások kizárólag a szerző saját véleményét képviselik. Minden szerzőnél feltüntetjük az e-mail címüket, hogy az érdeklődő olvasók kapcsolatba léphessenek velük a téma további megvitatása céljából. Az írások PDF formátumban érhetők el, ezen a holnapon keresztül. A cikkekre közvetlen link mutat, amelyet az egyes bejegyzések második oldalának alján található impresszumban feltüntetünk. Kérjük, ilyen módon hivatkozzanak a blogon megjelenő írásokra.

A blog minden jogtörténész számára nyitott, örömmel fogadjuk megjelenésre szánt írásaikat a jog.tortenet@icloud.com e-mail címen. A leadható cikkek maximális terjedelme 7500 leütés (szóközökkel együtt), kérjük tisztelt szerzőinket, hogy 1-2 illusztrációt is mellékeljenek, a forrás megjelölésével. A lábjegyzetek vonatkozásában kérjük, kövessék a Jogtörténeti Szemle hivatkozási rendszerét.

Mindenkinek jó olvasást kívánunk!