JOG.történet - A HUN-REN–ELTE Jogtörténeti Kutatócsoport blogja

 

Üdvözöljük a HUN-REN–ELTE Jogtörténeti Kutatócsoport blogján!

 

A JOG.történet blog rövidebb terjedelmű, tradicionális formában lábjegyzetelt írások szerzői számára kínál megjelenési lehetőséget. Az egyes bejegyzések aktuális kérdések jogtörténeti vonatkozásait mutatják be. Jelen blog emellett platformot kínál az HUN-REN–ELTE Jogtörténeti Kutatócsoport tagjai, együttműködő kutatói illetve a jogtörténet művelői számára kutatási részeredményeiket ismertetésére.

A JOG.történet blog az HUN-REN–ELTE Jogtörténeti Kutatócsoport elektronikus úton rendszeresen megjelenő, tudományos kiadványa. A szerkesztőbizottság a kutatócsoport tagjaiból áll. A bejegyzések megjelenésüket megelőzően lektorálásra kerülnek.

Az egyes írások kizárólag a szerző saját véleményét képviselik. Minden szerzőnél feltüntetjük az e-mail címüket, hogy az érdeklődő olvasók kapcsolatba léphessenek velük a téma további megvitatása céljából. Az írások PDF formátumban érhetők el, ezen a holnapon keresztül. A cikkekre közvetlen link mutat, amelyet az egyes bejegyzések második oldalának alján található impresszumban feltüntetünk. Kérjük, ilyen módon hivatkozzanak a blogon megjelenő írásokra.

A blog minden jogtörténész számára nyitott, örömmel fogadjuk megjelenésre szánt írásaikat a jog.tortenet@icloud.com e-mail címen. A leadható cikkek maximális terjedelme 7500 leütés (szóközökkel együtt), kérjük tisztelt szerzőinket, hogy 1-2 illusztrációt is mellékeljenek, a forrás megjelölésével. A lábjegyzetek vonatkozásában kérjük, kövessék a Jogtörténeti Szemle hivatkozási rendszerét.

Mindenkinek jó olvasást kívánunk!